Dit zit er in een fruitbox van Fruitdirect.nl

Lekker! Zo’n stukkie fruit als snack tussendoor. Niet alles komt natuurlijk uit de
eigen achtertuin. Maar Fruitdirect.nl vult zijn fruitboxen, als het even kan, met
producten van telers uit de regio Waalwijk. Bakken vol vezels, vitamines en
mineralen. Nu vraag je je af wat daar dan allemaal in zit?
Mogen we je voorstellen: onze fruitselectie.

Oude bekenden onder de fruitsoorten

De appel

Hard, zacht, zuur, zoet. De appel kent vele variaties. Er is voor elk wat wils. En daarom is het waarschijnlijk 1 van de meest gegeten vruchten in ons land.

De peer

Door sommigen ook wel ‘de koning van het fruit’ genoemd vanwege het raffinement aan smaak, textuur en vorm. Peren worden geoogst als ze nog hard zijn. Zou je ze plukken wanneer het rijpingsproces al is

begonnen, dan worden ze papperig en vallen ze uit elkaar. Ze worden in
Nederland volop geteeld. Met name in de Betuwe.

Aardbeien

Heerlijk op beschuit of een taart, maar ook zo uit het vuistje is het pure verwennerij. Deze koninkjes zijn caloriearm.
En ze zitten boordevol vitamine C, kalium en foliumzuur. Geen wonder dat ze populair zijn in ons land!

Druiven

Druiven hebben een hoger suikergehalte dan ander fruit. Of je er dik van wordt? Nou, dan moet je er wel heel erg veel van eten. Een portie druiven bevat veel minder calorieën dan bijvoorbeeld snoep, koekjes en hartige snacks. En er zitten veelmeer gezonde voedingsstoffen in.

Bestel eens een fruitbox

Vezelrijke soorten

De banaan

Rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Bananen zijn onder andere goed voor je hart, botten en ogen. De vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. En in een banaan zit een kleine hoeveelheid tryptofaan, een stofje waar je vrolijk
van wordt.

Sinaasappels

Bron van vitamine C. Deze vitamine draagt bij aan de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer in je lichaam. In een sinaasappel zit ook foliumzuur. Die stof is nodig voor de groei van je lichaam en het maakt witte en rode bloedcellen aan.

De mandarijn

Als je er 2 per dag eet, zit je al ruim aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Dat draagt bij aan de instandhouding van je imuunsysteem. En het zorgt voor een mooie huid. De vezels van de vrucht zijn belangrijk voor je spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten.

Lekker een fruitbox

Zoete vruchten

De perzik

Deze lichtoranje vrucht komt oorspronkelijk uit China. Rondom de behoorlijk grote pit zit zoet en sappig vruchtvlees. En zelfs zijn zachte schil kun je eten.

De abrikoos

Knijp je ‘m wel eens? Want een abrikoos is rijp, als hij zacht is. En je kunt hem dan direct eten. Gedroogde abrikozen vind je terug in jam en heerlijke gerechten.

De nectarine

Je kunt ze net zoals een appel eten, dus met of zonder schil. Deze zoete steenvrucht is ontstaan als mutatie van de perzik. Een spontaan opgetreden variant in het genetische erfgoed.

Een fruitbox op maat?

Tropisch fruit

Een kaki

Komt van oorsprong uit Japan en China. Maar tegenwoordig worden ze ook in Italië, Spanje, Algerije en Nieuw-Zeeland geteeld. De smaak ligt tussen een peer en een abrikoos in. En zo kun je ‘m ook eten. Met schil en al.

De wat? De paraguaya!

Een echte zomervrucht. Het vruchtvlees van deze platte perzik is lekker zoet en stevig. Door zijn vorm kun je ‘m
handig eten. Geen plakkende vingers of druppels op je bureau of machine.

Kiwi, allang geen rare naam meer

Een kiwi bevat kalium, een mineraal dat zorgt voor een gezonde bloeddruk. Tegenwoordig bevat veel voedsel een hoog natriumgehalte, een oorzaak van hoge bloeddruk. Kiwi eten is dus een soort risk management.


Heb je al eens fruit cadeau gegeven?

Snackgroenten

Snacktomaatjes

Een gezond voedingspatroon begint met gevarieerd eten. Zorg daarom dat je naast fruit ook voldoende groenten eet. Snoeptomaatjes zijn de ideale tussendoortjes.

De snackkomkommer

Vocht en voedingsvezels in komkommers zorgen ervoor dat voedingsstoffen goed worden opgenomen in je lichaam. Deze groente bevat ook vitamine B6, belangrijk voor dewerking van je zenuwstelsel. En het houd je energie op peil. Dus, doe ze allemaal de groenten.